Teollisuus

2 3 4 5

Arboristityö-puidenhoito

Petzl on kehittänyt jo 13 vuotta kestäneen (2006-2018) Arborist Solutions projektin aikana vahvat suhteet Ranskan puidenhoitajayhteisöihin ja tutustunut alan erityisvaatimuksiin. Projektin tuloksena on syntynyt täydellinen varuste- ja tekniikkavalikoima: toistakymmentä erityisesti arboristien tarpeisiin suunniteltua varustetta, ja niille tekniset ohjeet.

Erityisesti arboristeille suunnitelluista varusteista mielenkiintoisimmat:

Sequoia valjaat edustavat arboristien toiveiden mukaan toteutettua unelmavaljasta.

Treesbee ankkurinauha mahdollistaa ankkuripisteen rakentamisen ja köyden pihkavapaan sekä puuta säästävän käytön missä tahansa.

Ascentree tuplanousukahva korvaa perinteiset prusiksolmut köydessä nousemisessa.

Pantin jalkanousulaitteella korvataan perinteinen Footlock -jalkanousutekniikka.

Jet heittopainot veivät heittojen tarkkuuden uudelle tasolle.

Airline heittoliina oli vihdoin toimiva vastaus aiemmille helposti sykkyrälle meneville heittoliinoille.

Suurin mullistus on kuitenkin ollut Zigzag mekaaninen prusik, joka tarjosi vihdoin valmiin mekaanisen ratkaisun korvaamaan kokonaan tekstiiliset prusik -solmut köydessä liikkumisessa.

Zigzagin valtaisan suosion seurauksena syntyi myös samaa ketjutekniikkaan perustuvat Arboristien Zillon työasemointiköydet, joita voidaan säätää paineen alaisena molempiin suuntiin.

Ultrakevyet Alveo suojakypärät on suunniteltu useita tunteja yhtämittaisesti puissa liikkujille ja Vizir sekä tummennettu Vizir Shadow silmä/kasvosuojukset edustavat alan uusinta kehitystä.

 

Tutustu markkinointimateriaalista löytyvään Petzl Tree Care arboristivarusteiden esitteeseen. Kannattaa katsoa myös Beal kuvastosta sivut, jotka on omistettu puidenhoitoon suunnitelluille köysille ja varusteille.