Trauma Step traumahihnat
Lisää karttaan samaa tuotemerkkiä myyvät jälleenmyyjät
Traumahihnapari työvaljaille. Suunniteltu tilanteisiin, missä käyttäjä joutuu roikkumaan valjaan varaan, eikä hänellä ole pelastautumismahdollisuutta ilman ulkopuolista apua.
Traumahihnat mahdollistavat käyttäjän seisomisen jalkojen varassa pelastushenkilöstöä odotellessa. Seisominen hihnojen varassa vähentää valjaiden aiheuttamaa painetta jalkoihin ja lantion seudulle vähentäen verenkierron heikkenemisestä johtuvaa suspension trauman mahdollisuutta. Traumahihnat myös mahdollistavat painon siirtämistä puolelta toiselle, edellyttäen että käyttäjä on tajuissaan. Järjestelmä on pienikokoinen, helppokäyttöinen ja kevyt.
Toimitetaan pareittain: Vetoketjulliset hihnapussit kiinnitetään integroidun lenkin avulla leivonpääsolmulla valjaisiin, ja putoamisen jälkeen hihnat otetaan pusseista esille. Hihnan pituus 1,2 m. Soveltuu useimmille markkinoilla oleville valjaille. Helppo irrottaa valjaiden määräaikaistarkastamisen ajaksi tai siirtää toisiin valjaisiin. Vetoketjulliset hihnapussit ovat niin huomaamattomia, että käyttäjä ei normaalityöskentelyssä edes huomaa niiden olemassaoloa. Käytön jälkeen hihnat voi pakata takaisin pusseihin ja jatkaa niiden käyttöä, joten soveltuu myös koulutustoimintaan.
Pussin mitat: 65 mm x 40 mm
Paino 53 g
Kiinnityslenkki: 19 mm x 200 mm
Perustietoa suspension traumasta:
Mikäli työntekijä joutuu roikkumaan valjaaseen, voi suspension trauma (ortostaattinen syncope) aiheuttaa tajuttomuuden, vakavan vamman tai kuoleman. Valjaat estävät laskimopaluuta alaraajoista ja lantion alueilta kun niiden varaan jäädään roikkumaan. Estynyt laskimopaluu aiheuttaa veren lammikoitumista puristustason alapuolelle. Vastaavanlainen tilanne voi syntyä kun jäädään onnettomuustilanteessa puristuksiin ajoneuvoon tai rakenteiden alle. Tilanteen vakavaksi kehittymisen todennäköisyys kasvaa, mikäli valjaat ovat pehmustamattomat, käyttäjä on pystyasennossa, käyttäjällä on ylipainoa, käyttäjän fyysinen kunto on heikko, sääolosuhteet ovat kehnot ja mikäli käyttäjää ei ole koulutettu verenkiertoa edistäviin toimenpiteisiin - olettaen että käyttäjä on tajuissaan.
Työntekijä saattaa vaurioittaa itseään putoamalla valjaiden varaan ja iskeytymällä samalla rakenteisiin. Tilanteen jatkuessa henkilö saattaa menettää tajuntansa. Pelastustilanteessa pelastajien tulee olla tarkkana toimintamalleista ja onnettomuustilanteessa läsnä olleiden tulee tehdä pelastushenkilöstö tietoiseksi roikkumisen kestosta. Hoito-ohjeet vaihtelevat koulukunnittain merkittävästi ja tiedon karttuessa ohjeita on tarkennettu useaan otteeseen. Yleisesti tämän hetken tietämyksellä kuitenkin katsotaan, että liian nopea valjaiden avaaminen ja/tai riisuminen uhrin alas laskemisen tai ylös nostamisen jälkeen aiheuttaa voimakkaan verentungoksen verenkiertoon ja sydämeen, josta keho ei välttämättä selviä. Tällaisia sydänpysähdyksiä on raportoitu maailmalta laajalti. (Teksti lainattu osin Janek Anderssonin kirjoituksesta).
HUOM! Traumahihnojen käyttö ei korvaa yritykselle lakisääteistä pelastussuunnitelmaa ja sen harjoittelemista.