Yli 100 kg käyttäjät
Henkilönsuojaimet (PPE) putoamissuojaukseen on EU-alueella EN standardien vaatimusten mukaisesti suunniteltu ja testattu 100 kg käyttäjän painolla. Myös alle 100 kg painoiset työntekijät voivat ylittää tämän rajan varusteidensa kanssa. Esimerkiksi 140 kg massan putoaminen lisää järjestelmään kohdistuvaa nykäysenergiaa 40 % verrattuna 100 kg massan putoamiseen samassa tilanteessa.
Jos käyttäjä painaa varusteineen 100 - 150 kg:
Mikäli käyttäjän paino varusteineen on 100 kg-150 kg, suosittelemme tutustumaan Edelrid ja CT ratkaisuihin.
Edelrid on suorittanut runsaasti omia muitakin testejä 150 kg asti, ja koska kaikkien varustekokonaisuuden osien osalta kun ei välttämättä ole aina mahdollista valita 140 kg tai 150 kg hyväksyttyjä varusteita, niin silloin ratkaisuja tilanteeseen voi olla käytännössä kolme:
1: Vähennä mahdollista putoamismatkaa, jolloin nykäysvoimatkin pienenevät (= käytä lyhempää liitosköyttä tai sijoita ankkuripiste ylemmäksi)
2: Lisää järjestelmän nykäyksenvaimenninkapasiteettia (= käytä komponentteja ja nykäyksenvaimentimia, jotka absorboivat 40% tai 50 % enemmän energiaa putoamistilanteessa. Huomaa mahdollinen kasvanut vaatimus käyttäjän alta vaadittavalle turvaetäisyydelle)
3: Älä tee mitään muutoksia (= kun olet tarkistanut valmistajan tuotetiedoista että kokonaisuus ei salli käyttäjään kohdistuvan yli 6 kN nykäysvoimia tarkastellussa työtilanteessa, ei mitään tarvitse muuttaa)
Jotkut yksittäiset varusteet voi olla testattu suuremmallakin massalla. EN standardeista EN341 (laskeutumislaitteet), EN12841 (rope access) ja EN813 (istumavaljaat) tarjoavat testimenetelmän testaamiseen yli 100 kg painolla. Lukuisat Edelrid ja CT varusteet on testattu 140 kg tai 150 kg asti, ja asiasta mainitaan tuoteteksteissä. Tämä voi olla tarpeellista esimerkiksi pelastusvalmiuden luomiseksi. Kun käyttäjän paino varusteineen on yli 100 kg, tulee oma työpari sekä muut pelastamiseen koulutetut henkilöt olla tietoisia asiasta, ja heillä tulee olla varusteet sekä koulutus, jotta pelastaminen voidaan toteuttaa turvallisesti. Pelastussuunnitelma on lakisääteisesti työnantajan velvollisuus.
Jos käyttäjä painaa varusteineen yli 150 kg:
Mikäli käyttäjän paino varusteineen ylittää 150 kg, suosittelemme hänen ohjaamista putoamisvaarallisilta alueilta muihin työtehtäviin. Tämä suositus tulee siitä, että henkilösuojainten käyttöohjeet eivät yleensä salli käyttöä, käyttäjän oma terveys sekä pelastajien terveys saattaa roikkumis- (suspension trauma) ja pelastamistilanteessa vaarantua ja työnantajan voi myös olla mahdotonta tehdä hänen vastuulle kuuluvaa pelastussuunnitelmaa, koska yleisesti saatavilla olevat varusteet ja koulutustaso eivät sen täytäntöönpanoa välttämättä mahdollista. Myös työntekijän alapuolella työskentelevien työturvallisuus voi vaarantua, koska käyttäjän alta vaadittavan esteistä vapaan turvaetäisyyden laskemisesta tulee vaikeaa tai mahdotonta.