Teollisuus

Safety Safety Kask Platinum Kolme kovaa Edelrid Fuse Buff Safety Sordin GVS

Tiedote: Ei niin paha fleece

Biohajoavien tekokuitujen suosio kasvaa. Kierrätetty Primaloft Bio -fleece lämmittää nyt Buffin kylmien kelien päähineissä.

Espanjalainen Buff valmistaa päähineitä urheilu- ja työkäyttöön. Buff kehitti ensimmäisenä maailmassa monikäyttöisen putkimallisen päähineen v. 1992. 
Tuubihuivien kuidut valmistetaan kierrätysmuovipulloista. Yhteen Original EcoStretch -tuubihuiviin käytetään kaksi muovipulloa. Kylmiin olosuhteisiin tarkoitetut Polar-kypärähuput ja -kaulurit valmistetaan paksummasta fleece-kierrätyskankaasta. Tähän mennessä muovipulloja on käytetty yli 40 miljoonaa kappaletta! Volyymi on suurta, joten ekologisuus on otettava huomioon kaikissa vaiheissa. 

Fleece on hyvä – se tuntuu pehmeältä, lämmittää, kuivuu nopeasti ja kestää pitkään käytössä. 
Fleece on paha – tekokuitu kuormittaa luontoa, mikromuovi saastuttaa meriä.

Primaloft Bio muuttaa tekokuidun biohajoavaksi

Buff tuntee fleecen hyödyt ja haitat, seuraa uusimpia innovaatioita luonnon kuormituksen vähentämiseksi. Uusi Primaloft Bio -teknologia muuttaa polyesterin biohajoavaksi. Hajoaminen tapahtuu mikrobien aktivoituessa kompostiolosuhteissa 93,8 % 646 päivässä, meressä 76,6 % 973 päivässä ja jätevesissä 17,8 % 241 päivässä.
Primaloft Bio -kuitu hajoaa biomassaksi kaikissa olosuhteissa nopeammin kuin tavallinen tekokuitu. Luontoon ajautuvan mikromuovin määrä pitkällä tähtäimellä vähenee.

Loppuunkäytettyä Primaloft Bio -fleeceä ei saa jättää luontoon vaikka se osin biohajoava onkin. Fleece suositellaan toimitettavaksi poistotekstiilikeräyspisteeseen.

Kestävä kehitys on päähinevalmistajan pääasia! 

Buffille myönnettiin 2022 tavoiteltu ympäristösertifikaatti, B Corp Impact Assesment (BIA). Lisäksi tehtaalla on ISO14001 -ympäristösertifikaatti sekä eettisen ja sosiaalisen vastuun SGE21 -sertifikaatti. Buff käyttää tuotannossaan vain uusiutuvaa energiaa, josta 30 % saadaan omista aurinkopaneeleista. Kankaissa käytetään kierrätysmateriaaleja ja eettisesti tuotettua merinovillaa. Täysin hiilineutraali Buffista tulee vuonna 2023.

Kuvateksti:
BUFF Safety -malliston kypärähuppu Polar Balaclava sopii työkäyttöön kylmissä olosuhteissa. Lämmittävä ja pehmeä Primaloft Bio -fleece on biohajoavaa polyesteria, joka on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. 

Lisätietoja:
antti.blafield@vandernet.com

Buff Primaloft Bio Polar Balaclava >